2015. november 22., vasárnap

A kereskedelmi szatellitszámlák mibenléte

Nem tömeges sms, de jó szatellit számla
A szatellitszámla az adózásban
A kereskedelmi cégek számára több fontos gazdasági szegmens is létezik, melyekkel foglalkozniuk kell. Mint korábban említettük, kiemelt figyelmet kel fordítani a transzferár meghatározására és nem elhanyagolható, hogy milyen marketingfajtákat választunk. A tömege üzenetküldés vagy az sms marketing jótékony hatással lehet a cég vagy vállalat profittermelésére, de emellett nagyon lényeges elem a külkereskedelem is. A külkereskedelem segítségével kerülhetnek kapcsolatba a hazai cégek és vállalatok a külföldi felhasználókkal. Érdemes kellő áttekintéssel és jól átgondoltan, számviteli szakemberek segítségével elkészíteni a szatellitszámlákat. Ebben segítségünkre lehet a Nemzetközi Statisztikai Dokumentumok sorozatban (Nemzetközi előírások és ajánlások a statisztikai módszerek és osztályozások köréből) Maszári István és Tóthné Kiss Virág szerkesztésében megjelent Kereskedelmi szatellitszámlák című könyv.
Röviden a könyv tartalmáról:
  • Leírják a kereskedelmi szatellitszámlák statisztikáját a nemzetközi országok gyakorlatában.
  • Módszertani útmutatót nyújtanak a fent említett számlák elkészítéséhez.
    • elmagyarázzák a közbenső rendszer összeállításának mibenlétét
    • bevezetnek a kereskedelmi központok számláinak kiállítási fortélyaiba
    • konkretizálják a szatellitszámlák összeállításának módját
  • Megismertet minket az EU-tagországok 1995-ös szatellitszámla kialakítási gyakorlatával.
  • Természetesen megmagyarázza a fontosabb szakkifejezéseket és definíciókat, sajnos a transzferár meghatározás vagy a csoportos sms küldés rejtelmeibe nem vezet el minket.
A cégek kereskedelmi szatellitszámlák és azoknak a mibenléte, ezzel ismerkedhetünk meg. Sok jó Szakirodalom a kereskedelmi és egyéb számlafajták elkészítéséről, mely a transzferár meghatározásnál is jól jöhet és haszonnal forgathatjuk. Nézzük még át ezeket a kifejezéseket transzfer ár, szatellitszámla, statisztika, sms, tömeges sms, számla, szakirodalom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése