2016. július 21., csütörtök

A Google is fejleszti a videóközvetítési platformját

Tömeges video közvetítés Google
Videó közvetítés felhőszolgáltatásként

Megirigyelték a Facebook sikertörténetét


A Google keresőóriás a Facebook sikerén felbuzdulva, és félve attól, hogy lemarad a versenyben, Cloud platformjához csatolja a felvásárolt Anvato-t.

A Facebookhoz képest a Google előre gondolkodott, és nem alapvetően a személyes videóközvetítést helyezi előtérbe, hiszen arra ott a Youtube platform. A keresőcég a jövő médiaközvetítéseit akarja bekebelezni. De például a tömeges SMS küldés platformjával - tudomásunk szerint - még nem foglalkozik a cég.

A jövő tévéje az internet?


A műholdas és földfelszíni adók sugárzása valószínűleg a CD-lemezekhez hasonlóan fájdalommentesen és gyorsan fog megtörténni. A folyamat már megindult, hiszen egy jó ideje a Smart tv-k uralják a piacot. A mobiltelefon, tv, számítógép, kivetítő eszközökből, egyre inkább kialakulnak majd a funkciónak leginkább megfelelő hibrid eszközök. A tv-s közvetítések valószínűleg nem fognak megszűnni, csak előreláthatóan áttevődnek az Internetes platformokra.

A Google most egy olyan céget és komplex megoldási csomagot vásárolt fel, mely tartalmazza a tartalomgyártási és értékesítési megoldásokat is, felhőszolgáltatásként kínálva. Ez praktikusan azt jelenti, hogy a műsorkészítést vállalók megtalálnak minden eszközt egy helyen, ami ahhoz szükséges, hogy a felvett műsort eladható változatba szerkesszék és értékesítsék a vásárlóközönség felé. Nyilvánvalóan olyan marketing felületeket tudnak biztosítani, melyek felérnek a tömeges SMS küldés vagy a laptopszerviz  szolgáltatással.

A Google kereső platformja a reklámozás, marketingtámogatást is sikeresen biztosíthatja, a saját rendszerén belül is.

A Google már több technológiában is úttörő szerepet ért el, hiszen a felhőalapú szolgáltatások mellett megvásárolta a robotgyártás és az okosautó gyártás jogait és technológiáját is.

A Google is fejleszti a videóközvetítési platformját, melyet várhatóan nagy haszonnal fog értékesíteni. A Google videó közvetítő és feldolgozó platformot vásárolt, melyet integrál felhőalapú szolgáltatásainak kínálatába, hogy a profitorientált cégek lecsaphassanak rá. Érdekes témák és kulcsszavak: budapesti Weblaptop.Net tömeges sms küldés mobiltelefonra számítógépről, google kereső optimalizálás, video konverter, videókártya, Youtube szolgáltatás, notebook service marketing szakértő, platform. Dell márkaszervíz Budapest.

A nemrégiben  megjelent sikeres filmben, a Transzcendensben (Transcendence) a rendező azt a bizonyos másikfajta, másmilyen fejlődési irányt is elénk kívánta tárni. A filmben ugyanis a mesterséges-intelligencia kutatót alakító Johnny Depp a szemantikus Google helyezés javítás segítségével megkísérel létrehozni egy saját öntudattal rendelkező, a gépi tanulás révén fejlődő számító gépet