2015. október 7., szerda

A transzferár változás szabályai 2015-ben


Egy jó arhívum helye a Salgó polcon van
Salgó polcon a transzferár nyilvántartás
Ahogy már korábban írtuk, idén még a régi szabályok szerint kell a transzferár nyilvántartást vezetni, de jövőre több változás is életbe lép. Mint ahogy arra felhívtuk a figyelmet a nyilvántartás archiválására remekül megfelelnek a csavaros salgó polcrendszerek, amennyiben nem akarjuk a teljes iratanyagot felhő szerverben tárolni. A 2015-ös évtől több vállalkozásnak kell transzferár nyilvántartást vezetnie, mivel elegendő, ha a vezetőségben személyi átfedések vannak, a cégek kapcsolt vállalkozásoknak minősülnek és elkezdhetik előkészíteni a salgó irattár dexion polcrendszerének beszerzését.

Míg az előző években a szabályok szerint, kizárólag az ötven százalék feletti tulajdonosi összefonódással rendelkező cégek minősültek kapcsolódó vállalkozásnak, most sokkal több cég köteles elkészíteni a vállalkozások közötti ügyletek elszámolására használt árak dokumentációját. Erre nem használhatnak online hirdetések útján vagy tömeges sms küldés által szerzett eszközöket. Gyanítható, hogy szolgáltatást nyújtó és vállalkozás könyvelőjén tör ki a pánikbetegség, melyen egy télikertben eltöltött hét sem fog segíteni.

A transzferár kalkulációt konkrétan is érinti a jogszabályi változás: az elszámolás alapjaként szolgáló szokásos piaci ár meghatározásához használt összehasonlító adatokat bizonyos esetben kötelező ún. interkvartilis tartomány alkalmazásával vizsgálni. Ez a tartomány kiszűri az alsó és felső 25 százalék értékeket, csak a leggyakrabban előfordulókat alkalmazza. Mindebből világosan kiderül, hogy ideje lesz beszerezni a csavaros salgó polcrendszer irattári változatát, a dexion modifikációval, némi pillangószív mobiltelefonos rásegítésével az optimális kereső széléről látható.

 Mindenkinek kötelező a transzferár változás szabályai megismerése 2015-ben. A transzferár jelentős változás szabályai már 2015-től lépnek életbe, vegye figyelembe, hogy ehhez érdemes beszerezni a salgó irattári polcrendszert saját használatra is. A transzferár, csavaros salgó polc, salgó irattár, salgó polc, dexion polcrendszer,mindenki számára hasznos.