2022. május 25., szerda

Miért térül meg a télikertépítés ára?

A teraszbeépítés mint hőszigetelés

Árak a télikertépítés szolgáltatása

Milyen az energiatakarékos télikert ára teraszbeépítésnél?


Kültéri teraszok fűtése, télikertté építése

A télikert építés mellett egyre több család dönt. A megrendeléskor több szempontot is figyelembe vesznek, ezek között az egyik meghatározó, hogy a fűtés ára jelentősen csökkenhet a szakszerű teraszbeépítés kivitelezését követően. A télikert tervezésekor előre kalkulálhatjuk, hogy mennyi idő alatt térül meg a télikertépítés ára.

Energiatakarékosság és hőszigetelés. Fenntarthatóság

A télikertépítés befejeztével komoly energiatakarékosságot érhetünk el, hiszen a télikert egyfajta hőszigetelő, átmeneti szobaként is funkcionálhat. Ez egybevág a fenntarthatóság szempontjainak érvényesítésével.

A télikert ára sokban függ a szigetelőanyagok minőségétől és a formai kialakítástól. A télikertépítés ára leginkább akkor térülhet meg, ha párhuzamosan az építéssel és beépítéssel egyéb hőszigetelő szakmunkákat is elvégzünk.

Az energiatakarékosság ára megfizethető az építés és beépítés során, érdemes a megfelelő technológiákat választani. A homlokzati hőszigeteléssel az épület fűtési és hűtési számlájának végösszege is csökkenthető. A teraszbeépítés során olyan műanyag nyílászárók kerülnek beépítésre, melyek nemcsak hőszigetelő tulajdonságokkal rendelkeznek, de az árnyékolás szerepét is átveheti.

Teraszfűtés - Kültéri Teraszok infrapanel fűtése

Az energiahatékonyság jegyében kültéri fűtésre VDB A3 szériás sötétsugárzók ajánlható, mivel ezek vízálló készülékek. A teraszfűtő hősugárzók a bekapcsolást követően 10-15 perc után adnak le maximális hőmennyiséget. Bármilyen nyitott teraszon könnyedén telepíthetők. A webshopban beszerezhető infratermékekkel megoldható, hogy kizárólag csak azon területeket fűtsük, amelyeknél valóban szükség van a melegebb hőérzetre. A por- és vízálló infrared heater készülékeket a fedetlen teraszokon és kertekben is kint hagyhatjuk, ellenállnak a szélsőséges időjárási viszonyoknak és mostoha körülményeknek.

Másik lehetőség a napenergia hasznosítása beüvegezéssel. A beépített pavilon télen szintén jól fűthető infrapanel megoldással.       

Milyen a jó ár - mekkora a villanyszámla?

A télikertépítés és teraszfűtés ára elsősorban a beépítésre szánt alapterülettől és a homlokzat magasságától függ, továbbá az anyagoktól. Fontos megvizsgálni és megtervezni, hogy milyen formai infrapanel megoldásokat választ a megrendelő, hiszen a télikert formája lehet: négyzet alapú, kocka, sokszög vagy gömbölyű, esetleg ívelt. A formai kialakítások és a konstrukció bonyolultságától és kifűthetőségtől is függ az ár.

Terasz beépítés, burkolás, fűtés

A télikertépítő szakemberek a tervezés során pontosan kikalkulálják a beépítés és építés árát, így a megrendelő pontosan tudja, hogy mire számítson a kivitelezés során.


Miért térül meg a télikertépítés ára? A teraszfűtés ára függ a az infrapanel teljesítményétől, beüvegezés esetén a nyílászárók formájától és a beépített anyagok hőszigetelő képességétől is. Néhány további olvasnivaló téma: télikert építés, elektromos energia ár, teraszbeépítés és infrafűtés Budapest, sötétsugárzók ára, energiatakarékosság, hőszigetelés, optimális hőeloszlás. Releváns linkek: https://infrabolt.hu/felhasznalasi-teruletek/kulteri-teraszok-futese/ - https://makkai.org/