2022. december 14., szerda

Az ivóvíz tisztítás ára. ClO2, szűrők


Klór-dioxid: univerzális fertőtlenítőszer

Elérhető, környezetbarát ivóvízkezelési technológia: TwinOxide

Klórdioxid ivóvízkezelő ár
A tiszta ivóvíz ára felbecsülhetetlen. Szűrés, tisztítás

Az ivóvízkezelés, ivóvíz tisztítás fontosságát már az ókori görögök is felismerték, az időszámításunk előtt 460-ban született orvos, Hippokratész, azt ajánlotta, hogy fogyasztás előtt forralják fel vagy szűrjék le az ivóvizet. Az akkori emberek nem hittek a láthatatlan ellenség, a baktériumok, fonalférgek létezésében, ezért nem is korlátozták a vizek szennyezését. Ám az ókori gyógyászat és az orvoslás felismerte a kockázatokat.

Eltelt ugyan 2500 év, ám az ivóvizek tisztaságának problémája továbbra is fennáll. A vezetékes ivóvíz szűrésére, fertőtlenítésére alkalmazott módszerek azonban nem mindenütt használhatók, emellett környezetünk megóvása is fontos szemponttá vált, és nem elhanyagolható a módszerek ára, gazdaságossága.

TwinOxid ivóvíz-fertőtlenítőszer

Felsőfokú ivóvízkezelést tesz lehetővé a HydroFLOW Magyarország Kft. által forgalmazott Twinoxide. Az új technológia kidolgozása előtt a klasszikus klórdioxin gáz alkalmazása volt az egyetlen gazdaságos fertőtlenítési megoldás, mely azonban rendkívül veszélyes és káros melléktermékek képződésével jár. Az ár csökkentése is fontos szempont volt a kutatások során.

A Twinoxide egy hatékony, környezetkímélő és biztonságos, bináris ivóvíz-fertőtlenítő szer, mely megfizethető áron vásárolható meg. Összetevőinek tárolása külön tartályokban történik, megfelelő arányú keverését követően tiszta klórdioxid keletkezik, mely megbirkózik az organikus molekulákkal.

A klórdioxid előnyei:

  • nem képződik veszélyes anyag
  • hatásosan pusztítja a gombákat, spórákat, vírusokat és baktériumokat
  • 10 szer hatásosabb a hagyományos eljárásoknál
  • megakadályozza a biofilm kialakulását
  • könnyen és hatásosan alkalmazható háztáji gazdaságokban
  • visszaadja az ivóvíz természetes tulajdonságait
  • gazdaságos ár, megtérülés
  • a ClO2 elpusztítja a baktériumokat, fonalférgeket
  • környezetbarát, kíméli a természetet
  • a klór-dioxid a gyógyászatban is alkalmazható

Olvasmány:

A klasszikus módon előállított ClO2 és a TwinOxide összehasonlítása

klór-dioxid gyógyászat
Az elérhető ivóvíz tisztítás ára felbecsülhetetlen.  A Twinoxide ivóvíz tisztító szer alkalmazása az egyik legmodernebb ivóvízkezelési eljárás, mely segít elpusztítani a baktériumokat, fonalférgeket és fertőzéseket környezetbarát módon. Néhány további téma, mellyel érdemes lehet megismerkedni: tisztítás ár, vegyszertárolás, kútvízből ivóvíz készítés, víztisztítás ára. Cintropur tisztítási, szűrési technológia az iparban és háztartási szinten.

Kapcsolódó téma: ipari és háztartási vízszűrők

Vegyszeres kezelésen kívül olcsóbb megoldások is léteznek. Ilyenek a centrifugális erőhatáson és a fordított ozmózis elvén működő szűrőberendezések. Lásd még: