2022. október 7., péntek

Melyik a leggyakoribb 5 hiba fogyókúra során?

leggyakoribb hibák fogyókúra során

Aki már több fogyókúrás módszert kipróbált, de áttörő sikert még nem sikerült elérnie, az könnyen elgondolkozhat azon, hogy vajon mit rontott el. 

Nézzük, hogy mik szoktak lenni a leggyakoribb hibák és igyekezzünk nem elkövetni őket.

1. Mozgásszegény életmód

Bármennyire is sanyargatjuk magunkat az ételmegvonással, ha nem kezdünk el valamilyen mozgásos tevékenységet mellette. Külön jó lehet, ha sportolni kezdünk, de ha ez nem fér be az időnkbe, akkor is szükséges, hogy mindennap mozogjunk valamennyit. Napi félóra séta is elegendő lehet, de ezt nem szabad elhanyagolni.
Azonban nem szabad átesni a ló másik oldalára és túlzásba vinni a mozgást sem, próbáljuk meg megtalálni az arany középutat, amely nem lesz megterhelő a szervezetünknek.

2. Nem szabad túl keveset sem enni

Ha teljes önsanyargatásba kezdünk, az két okból sem jó. Egyrészt nem jó a testünknek, mert hozzászokik a kevés kalóriához és ezzel együtt lelassítja az anyagcserét. Az anyagcsere lelassulásával pedig párhuzamosan a fogyás is megáll.

3. Minden bizodalmunk a cukormentes, light termékekben van

Téves hit, hogy ha cukormentes ételeket fogyasztunk, akkor az segít a fogyásban. A kutatások épp azt bizonyítják, hogy az édesítőszerekkel készített ételek fogyasztása után sokkal éhesebbek leszünk, így még több kalóriát fogunk bevinni a szervezetünkbe összességében.

4. Hirtelen akarunk nagy súlycsökkenést elérni

A fogyásra különösen igaz, hogy mértékletesnek kell lennünk. Még ha az első néhány hétben nagyobb sikereket is tudunk elérni (mert szervezetünk vizet is veszít, így nagyobb a súlycsökkenés), akkor sem szabad azt várnunk, hogy hetente több kg-tól is képesek vagyunk megszabadulni. A heti 1-1,5kg-os súlycsökkenés, ami reálisnak számít és hosszú távon is tartható.

5. Egyoldalú táplálkozás

A szervezetünk egészséges működéséhez nem elegendő, ha csak bizonyos élelmiszereket fogyasztunk, amelyekről úgy gondoljuk, hogy egészségesek. Nyilvánvalóan mértékletesnek kell lenni azokkal az élelmiszerekkel, amelyek nem éppen fogyókúrásak, de nem lehet őket teljesen kiiktatni.

A fogyókúrák egyik állandó kísérőjelensége az éhezés. Nagyon sok mindenkinek ez a legnehezebb része. Az állandó kísértés, hogy jó lenne valamit bekapni, a fejünkben motoszkáló kisördög megnehezíti a dolgunkat. Erre kínálnak megoldást a fogyasztószerek, amelyek olyan összetevőket tartalmaznak, amelyek csökkentik az étvágyunkat és jóllakottságról küldenek üzenetet az agyunknak, így nem érezzük a késztetést, hogy ennünk kellene valamit. 

Érdemes a témában tájékozódni és segítségül hívni az Adipex retard véleményeket hazánk legnagyobb internetes árösszehasonlító portálján, ahol a fogyasztószer vélemények mellett a termékekre vonatkozó legolcsóbb webshop árait, értékeléseit is megtekintheti.