2016. december 4., vasárnap

Az otthoni kényelem ára megfizethetetlen

Télikert tető medence
Medence a télikertbe

Pinceszint terasszal

Kézenfekvő megoldás, hogy egy családi házban az úszómedence az alagsorban vagy a pinceszinten esetleg a télikertben épüljön meg, hogy nagy helyigénye ne más, mindennapi tevékenységek kényelmét csorbítsa. Sokan vannak, akiket elriaszt, hogy így kívül reked a természetes fény, és elkomorul az amúgy vidám elfoglaltság helyszíne. Ha a télikertben van a medence, akkor kellemes fény árasztja el, de a pinceszinten is több irányból áramolhat be a fény.

A víz színe, a kék tölti be a családi ház uszodáját. A kék különböző árnyalatai jelennek meg a medencét burkoló hatszögletű üvegmozaikban, a víz áttetsző halványkékje dominál a felületes nézelődő számára először törtfehér színűnek tűnő falburkolaton, amelynek sötétebb tónusú díszítése a víz hullámzását imitálja, miként a szalagfüggöny eltérő árnyalatú lamellái is. Kék színű a medence partja fölötti rész mennyezete is, mely a víztükör fölött fehérbe vált.

Téliker medencével - házi uszoda


A télikertben érdemes medencét építeni, mégpedig  egy 11 méter hosszú 3,5 méter széles medencét építeni, mely lehetőséget ad arra, hogy akár hosszabb távot is leússzon benne az ember. Ha a télikert házi uszodáját alkalmassá szeretnénk tenni arra, hogy hosszabb távokat fordulás nélkül is leússzunk, beszerelhetünk egy ellenáramoltatót.

A télikerti, pinceteraszon épített medence vízhőmérséklete 27 fok, felmelegítését a ház fűtőrendszeréhez kapcsolhatjuk, tehát a kazánból érkező forró víz oldhatja meg. Mivel a pinceszintre nem gyakran jut természetes napfény, így itt az algásodástól nem kell tartani. A télikertben épített medence a téli hideg időben lehet a leg hangulatosabb.

Az otthoni kényelem ára megfizethetetlen, ha a családunk mindennapjairól van szó. A télikert építés egyik oldala a medence létesítése, melyet a teraszon és a pinceszinten is megoldhatunk előre gyártott elemekből és minden napra létrehozható szórakoztató központ. További érdekes és figyelemre méltó témák és cikkek: télikert, építés, terasz, medence, pince.