2016. december 18., vasárnap

Mitől függ a laptop kijelző ára?

laptop szerviz kijelző
Továbbra is szép a szervizben javított laptop

Miért kell kicserélni a kijelzőt?


A laptop kijelzője több okból kifolyólag is cserére szorulhat, melyet jó áron és megbízhatóan csak szervizben végezhetnek el, tapasztalt szakemberek.

A laptop vagy netbook kijelző cseréjére a következő esetekben van szükség (hibák):

  • a laptop kijelzőjén olyan foltok vannak, melyek akadályozzák a kép láthatóságát
  • a kijelző képe elmosódott
  • a laptop kijelzője törött vagy repedezett
  • villog vagy vibrál a kép, esetleg teljesen eltűnik
  • a laptop kijelzőjén vízszintes vagy függőleges csíkok jelennek meg.
Ha a fentebbi listából valamelyik hiba fennáll, akkor az esetek 87%-ban a laptop kijelzőjének cseréjére van szükség, aminek ára a képernyő árának felel meg a szervizben.

Miért érdemes szervizben végezni a cserét?


A budapesti szervizben a laptop kijelző csere ára ingyenes, ha itt rendeled meg az alkatrészt. Városon belül az eszköz szállítása is ingyenes, ha személyesen viszed be, akkor viszont meg is várhatod, míg a szakember kicseréli a kijelzőt és garanciát adnak az elkészült javításra.

Ha otthon próbálod meg kicserélni a laptop kijelzőjét, nem csak a kijelzőben, a képernyőben tehetsz kárt, de a gép egyéb hardverei is megsérülhetnek, aminek jóval drágább lesz az ára.

A laptop több alkatrésze műanyagból van, melyek össze vannak pattintva. Ezen kötések oldása bonyolult, és tapasztalt kézügyességet igényel. Ha a kijelző szétszedésekor eltöröd a műanyag illesztéseket, akkor jobb esetben csak esztétikai hiba lesz az eredmény, rosszabb esetben egy használhatatlan laptop, amely javításának ára már sokkal drágább lesz.


Mitől függ a laptop kijelző ára és mikor kell kicserélni azt, hogy megfelelő legyen az ára? A laptop kijelző csere hiba esetén szervizben jó áron elvégezhető garanciálisan és gyorsan. Ne barkácsoljunk otthon, házilag, abból csak rossz dolgok sülnek ki és sokkal nagyobb lesz a bonyodalom ára. További témák olvasásra minden érdeklődőnek: laptop kijelző, kijelző csere, szerviz, javítás, laptop hiba, elromlott laptop.