2019. november 8., péntek

Műanyag tartályok típusai


Különféle tároló tartályok ára


Műanyag tartály ára
Műanyag ipari tartályok
Az iparban a műanyag tartályok alkalmazásának számtalan előnye van. A könnyű kezelhetőség, mobilitás és optimális ár mellett az is lényeges pozitívum, hogy akkor is könnyen beszerelhetők, ha az építés során nem látták előre alkalmazásukat. A változatos formájú, méretű és árú tartályok könnyen alakíthatók, beemelésük ritkán igényel speciális darut.


A tartályok alaptípusai:


  • folyadéktároló tartályok
  • ömlesztett anyagok tárolására szolgáló tartályok
  • kármentő tálcák és -hordók
  • egyéb műanyag edények.

Folyadéktároló tartályok


A folyadéktároló tartályok ára elsősorban méretüktől és felhasználási területüktől függ. Az alábbi termékeket különböztetjük meg formájuk szerint: adagolótartály, csúszó tetős hordó, sóoldó tartály, sólé tartály, hatszögű tartály, vízszintes tartály, IBC tartály, téglalap alakú tartály, négyszögletes tartály, vízgyűjtő tartály.

A folyadéktároló tartályok polietilénből készülnek, rotációs öntési technológiával, melynek előnye, hogy minden termék varratmentes. Az ipari használatra az alábbi tulajdonságok teszik alkalmassá őket: kémiai stabilitás, UV ellenállás.


A műanyag tartályok méretei


Az adott műanyag tartály maximális és minimális méretét az alkalmazási területe határozza meg. Az adagolótartályok mérete 35-től 3000 literig terjedhet, ami jelentéktelennek tűnhet a víztartályok 35-től 30500 literig terjedő méretéhez viszonyítva.

Nagy méretűnek mondhatók a sóoldó-, sólé tartályok, ezek 15 és 26700 literes méretben kaphatók. Ezzel szemben a fekvő tartályok mérete ennél jóval kisebb, 300-tól 3000 literig terjedhet.


A műanyag tartályok ára


Az iparban is alkalmazható tartályok ára általában a megrendelés típusától függ és a megrendelő igényeihez mérten kerülnek megállapításra. Értelemszerűen a hagyományos műanyag tartály áránál magasabb az acélkerettel megerősített, varratmentes, esetleg sokszög alakú tartályok ára.

A kármentő tálcák ára a típustól, hossztól, szélességtől és magasságtól függ, ez lényegében annyit jelent, hogy a tálca térfogata, terhelhetősége és strapabírása alapján kerül kiállításra a számla. A lapos-aljú, négyzetes, betét nélküli kármentő tálcák éra olcsóbb a 900 litert is befogadni képes tálcákhoz képest, melyeket villás raklap-emelővel is szállíthatunk.

Műanyag ipari tartályok és tálcák típusai. Az iparban is alkalmazott műanyag tartások típusa és mérete határozza meg árukat. A kármentő tálca ára a megmentett környezettel nem összehasonlítható. Néhány további téma, mely megismerése hasznos lehet olvasóink számára: kármentő műanyag eszköz, fertőtlenítő szer ár, műanyag-ipar berendezés, tárolás hordóban, tartály ára, műanyag tartály beszerzése, kármentő tálca típusai.