2014. szeptember 2., kedd

Virtuális pánikrendelő - Budapest

online pánik terápia
Pánikbetegség: online gyógyterápia

Videós távoktatás - online terápia

Az ajánlott pszichoterápiás pánikrendelő (lásd a kiemelt linket) abban az értelemben online és virtuális, hogy a pánikbeteg páciensek kezelése nem egy orvosi rendelőben történik, és nem is azokon a helyszíneken, ahová a terapeuták kiszállhatnának a beteghez, hogy saját környezetükben végezzék el azokat a kognitív viselkedésgyakorlatokat, amelyek részei a pánikbetegek tanulási tréningjeinek: ezen a módon írható ugyanis felül a kognitív pánik, amely szigorúan véve csupán viselkedészavar, rossz reakció, téves válasz egy adott szituációra. Mivel "tanult" betegség, így tanulással küldhető le. Ebben az esetben ez távoktatással, videós segítséggel történik: 12 hét - 12 videó + online konzultáció.

Online konzultáció a pánikbetegségről


Virtuális a rendelő azon a réven is, hogy zárt online csoportokban is, és ezen kívül közösségi oldalán is folyik a tanácsadás. Bár a személyes kapcsolat fontos, de bizonyos problémákra olykor egy videobeszélgetés vagy akár egy szakmai kommentben is kielégítő válasz adható. Például az érdeklődő megtudhatja, hogy a kognitív viselkedésterápiás módszerrel szinte minden fóbiás betegség, így az agorafóbia is sikerrel kezelhető - mégpedig gyógyszer nélkül, vagyis a kezelés  szintén valamiféle virtuális orvosság szerepet játssza. A rendelő tehát egyfajta szolgáltatás, amely egy képzeletbeli télikertben áll az érdeklődők rendelkezésére a pánikbetegség öngyógyítása szolgálatában.

Bővebben a pánikbetegséget kezelő öngyógyító programról:
A szorongásos pánikbetegség öngyógyítása otthon és az agorafóbiás pánik tünetei, kezelése és leküzdése kognitív viselkedésterápia alkalmazásával, gyógyszeres kezelés nélkül, videóterápiával. Pánikrendelő Budapesten, szolgáltatás, vállalkozás, videós oktatás: https://panikbetegseg.info/jelentkezes/