2024. június 8., szombat

Mi az egészség ára?

egészség ára

Ép testben, ép lélek, tartja a mondás és ez mennyire így van, akkor tudjuk, ha valamilyen egészségügyi problémánk jelentkezik.

Az egészsége mindenki számára fontos, van, aki többet foglalkozik vele, míg más kevesebbet.

A mozgással töltött idő, az egészséges, kiegyensúlyozott táplálkozás kiemelt szerepet kap abban, hogy mennyire vagyunk egészségesek.

Sajnos ma már bármennyire is próbálunk meg egészségesen táplálkozni, előbb-utóbb beleakadunk olyan feldolgozott élelmiszerbe, amely nem nevezhető egészségesnek.

Nagy slágere van a bioélelmiszereknek, amelyekért igencsak borsos árat kérnek, de még ha azokat vesszük se lehetünk biztosak abban, hogy semmilyen méreganyag nem jut a szervezetünkbe.

Mit jelent a feldolgozott élelmiszer?

Azok a termékek esnek ebbe a kategóriába, amelyek valamilyen eljáráson, folyamaton mentek keresztül, amely során adalékanyag került hozzáadásra. Nyilvánvalóan itt is vannak szélsőségesebbek példák és különbségek a feldolgozott élelmiszerek között. Annál rosszabb egy étel, minél több adalékanyag kerül hozzáadásra.

Fokozatok vannak a feldolgozásban és abban, hogy mi kerül és milyen mennyiségben hozzáadásra. Annál finomabb lehet egy feldolgozott étel, minél több cukor, só, zsír vagy egyéb adalékanyag kerül hozzáadásra. De sajnos annál egészségtelenebb is. Jól esik, mert finom, de sokszor azt sem tudjuk, hogy mit eszünk meg.

A legnehezebb pedig a feldolgozott élelmiszerek esetében a mértéktartás. És túl azon, hogy ezzel káros anyagoknak tesszük ki a szervezetünket még a testsúlyunknak sem kedvezünk vele.

A fogyás egyébként sem könnyű dolog, mert nehéz ellenállni a finom falatoknak. Ha ráadásul olyan ételeket fogyasztunk túlnyomó többbségében, amik „etetik magukat”, akkor még jobban megnehezítjük a dolgunkat.

Igaz, hogy „az vagy, amit megeszel” és hogy csak akkor tudunk lefogyni, ha kevesebbet eszünk és többet mozgunk. De mi van akkor, ha mindig kínoz bennünket az éhség, állandóan nassolási vágy tör ránk?

Ekkor segíthetnek a fogyasztószerek, amelyek csökkenteni képesek az éhségérzetünket, olyan hatóanyagok segítségével, mint a fentermin vagy a szibutramine, vagy a clenbuterol. Adipex-P, Genesis Sibutramine, Adipex Retard, Genesis Clenbuterol, hogy néhány népszerű termék nevét említsük. Ha érdekli a lehetőség, akkor fontos, hogy sibutramine 20mg vásárlása előtt tájékozódjon és minél több információt gyűjtsön a témával kapcsolatban!

Egészséges életmódra fel!