2017. november 8., szerda

A télikertépítés tervezési fázisa

Fűtött télikertek - Terasz infrafűtés

 
Terasz infrafűtés
A cikk teraszokkal és télikertekkel, ezek létesítésével és típusaival foglalkozik, különös tekintettel a fűtési megoldásokra. Ajánlott témák: A télikertépítés tervezési fázisa | Teraszfűtés kültérre |  Beépített teraszon halogén infrafűtés. Ajánlott termékek és szolgáltatások: télikert gyártás, teraszbeépítés, kültéri infrapanelek, karbonszálas kerámiasugárzók, elektromos fűtési rendszerek kiépítése Budapesten, hősugárzó fűtőtestek beszerelése, fogyasztás kalkuláció
 

Milyen télikerttípusokat választhatsz?

A kültéri teraszok fűtése költséges, szükségessé válhat beépítésük, az átalakításnál a szokásos eljárás pálmaház kialakításához a
Terasz télilkert házhoz építve
Beépített fűtött terasz a házhoz építve
télikerépítés
. Ennek menete a megfelelő helyszín kiválasztásával kezdődik, amikor a megrendelő és az építő eldönti, hogy a teraszbeépítést vagy a teljesen új télikert megépítését a ház melyik pontján érdemes megkezdeni. A következő, ugyancsak rendkívül fontos lépés a tervek elkészítése és a télikert típusának, stílusának kiválasztása, annak eldöntése, legyen-e a létesítményben infrafűtés vagy hagyatkozzunk a napenergiára.

Gyakori télikert típusok:

  • Klasszikus télikert
  • Japán télikert
  • Hi-tech télikert
  • Modern stílusú télikert
  • Fűtetlen és fűtött télikertek
  • Zárt és nyitott teraszok infrafűtéssel

Klasszikus télikert típus

A klasszikus télikerttípusra jellemző a hatalmas belső tér kialakítása, melyek hagyományos berendezést tartalmaznak, a növényeket a lakóhely szerinti környezetből választjuk ki. A klasszikus télikertre Budapesten a nagyméretű ablakok, az erős kontúrok, a szögletesség és a szimmetria jellemző. Gyakori a kisebb tavak telepítése, élő fák beépítése és a gazdag kisállat terrárium elhelyezése. A klasszikus télikert elsődleges funkciója, hogy télen is zöld oázist teremtsen a pihenni vágyóknak, itt telelhetnek át a szobanövények is, mivel erre nem takarékos megoldás a kültéri terasz infrafűtése.

Japán télikert

A japán télikerttípus az egyik legrégibb stílus az építészetben. Jellemző rá a lakonikus formavilág, az aszimmetria. A budapesti betonrengeteg közepén kialakított japán stílusú télikert a harmónia és a meditáció helyszíne lehet. Az ilyen teraszok zord időben kültéri infrapanelek használatával remekül megfelelnek a délutáni tea elfogyasztására.

Hi-tech terasz és télikert

Irodák, üzletek és fogadóhelyiségek számára lehet ideális a hi-tech kialakítású télikert. Jellemzően alumíniumból készül, minimális dizájnnal, a növényeket időnként teljes egészében elhagyják. Nem ritka, hogy látványbeton, alumínium és üvegkonstrukcióból készül el a váróteremnek használt teraszbeépítés, mely a cég profizmusát, technológiai fejlettségét hivatott demonstrálni.

Modern télikertfűtéssel vagy anélkül

A modern stílusú télikertek tervezésére van a leggyakrabban igény Budapesten. A minimum dizájnra jellemző a kényelmes, funkcionális berendezések és a praktikus technológia beépítése. A modern télikert szellőztető, árnyékoló és elektromos infra fűtő berendezései alkalmassá teszik a helyiséget lakószobaként való használatra és növények számára egyaránt.

Infrafűtés a teraszon

Nem mindig a befedés és beüvegezés a legcélszerűbb. A nyitott vagy félig zárt teraszoknak más a hangulata, a friss levegőn kellemesebb a kávézás, borozás. Amíg a hideg be nem köszönt. De őszi-téli időben is termthető kellemes klíma infrapanelek, elektromos hősgárzók segítségével. A hősugárzó panelekkel a kültéri infrafűtés a teraszon megvalósítható VDB New Age infravörös melegítőkészülékekkel, ez optimális, sőt ideális megoldás hűvös napokra.

kültéri terasz fűtés
Kültéri fűtés infrasugárzókkal a nyílt teraszon
  • Tervezéstől a beszerelésig: télikert építés, típusok
A télikertépítés tervezési fázisa és a stílusok és típusok leírása mindenki számára egyszerű formában. A teraszfűtés, télikertépítés és a teraszbeépítés első lépése a gondos és odafigyeléssel elvégzett tervezés, amikor el kell dönteni, hogy milyen típusú helyiséget szeretnénk kialakítani otthonunkban és milyen áron, hogy lesz e benne infrafűtés. További érdekes és izgalmas olvasmányok: télikert építés garanciával, teraszbeépítés gyorsan és olcsón, télikert szakszerű tervezés, üveg betétek gyártása, kültéri infrapanel fűtés Budapest.