2019. április 14., vasárnap

Zuhanykabin vásárlás webáruházból

A zuhanykabinok elegáns formája

íves zuhanykabin
Az íves zuhanykabinok elegáns formája

A zuhanykabin kiválasztása a fürdőszoba átalakítás egyik legfontosabb lépései. Fontos tudni, hogy mekkora hely áll rendelkezésre, és azt is, hogy milyen zuhanypanelt szeretnénk majd, hisz ettől is függ, hogy mekkora kabinra, zuhanytálcára és milyen zuhanyfolyókára van szükség, de ezekről részletesen írtunk már korábban.

Ami szintén nagyon fontos, de kicsit el szokott felejtődni, hogy a zuhanykabin formáját is előre el kell dönteni, mert ez fogja meghatározni az egész helyiség hangulatát. Ebben a cikkben az egyik legelegánsabb formájúról, az íves típusokról lesz szó.

Zuhanykabin formák


A zuhanykabinok sokféle formában, sokféle méretben kaphatóak. Mindenkinek más lehet az ideális.

Kaphatóak íves, szögletes, aszimmetrikus, U alakú, egyedi, 3 oldalú, 4 oldalú zuhanykabinok is. Ez pontosan azért van, hogy mindenki megtalálja a megfelelő formát, ami illik az adott körülmények közé.

Minden forma más hangulatot sugall, és a más-más formájú zuhanykabinnak más a helyigénye is.
Ezért fontos leszögezni, a lágyabb ívek adják egyedül a kifinomult hangulatot. A szögletes, aszimmetrikus zuhanykabinok ésszerűséget, megfontoltságot tükröznek. A keskeny profilú vagy keret nélküli zuhanykabinok kifejezetten elegáns hatást keltenek.

Ha tehát kissé lágyabb, természetesebb hangulatot szeretnénk, akkor íves zuhanykabint kell választanunk. Ez olyan elegáns hatást kelt.

Milyen az íves zuhanykabin?


Amikor a fal síkjai között vagy akár mellette, félkörívben, vagy akár 180 fokot bezáró ívben van a zuhanykabin fala. Például egy sarokban a fal két síkja közé van bezárva a zuhanykabin.

Nagyon fontos, hogy kialakítsuk a helyét a zuhanykabinnak. Ami nemcsak azt jelenti, hogy beférjen, hanem azt is, hogy könnyedén és biztonságosan tudjunk ki és belépni.

A lágyabb, kifinomultabb íves fürdőszobai hangulat megnyugtató hatású, segíti az ellazulást, ami a mai rohanó és feszült világunkban már fél siker.

Biztonság a fürdőszobában


A statisztikák azt mutatják, hogy a háztartási balesetek nagy része a fürdőszobában történik. Miért? A vizes felületek és az éles szögletek miatt. Ezért szükséges, hogy minél több íves, és minél kevesebb szögletes felület legyen a fürdőnkben.

Összegezve, már rögtön a fürdőszoba tervezésekor érdemes eldönteni, hogy milyen formájú zuhanykabint, és ennek megfelelően, milyen hangulatot szeretnénk a fürdőszobában. A lágyabb ívek kifinomult és csendesebb atmoszférát ad nekünk. Ezenkívül kicsit biztonságosabb a sok lekerekített forma, mint az éles szögletek.

Íves zuhanykabinok széles kínálatából válogathat a zuhanykabin-szaniter.hu fürdőszoba webshopban!