2013. július 20., szombat

Műanyag-ipar, magas árak

A magyar műanyag-ipartermelési mutatótói az elmúlt 16, 8 hónapra kivetítve a GDP-arányos eloszlás tekintetében nem mutatnak kiugró adatokat. Az EU-átlagtól való, egy lakosra átszámított eltérés volumene alig változott, a tendencia regresszív mutatói beállni látszanak a 2010-es szintre, ami jó hír azoknak, akik a transzferár szabályozás változásainak a tanulmányázását egybekötötték a műanyag ablak árak idei kalkulációjával. Már röpke átszámítási műveletek alapján is megállapítható, hogy a forint transzferábilis megerősödése az iparág kivitelét ösztönözte, ám a műanyag-export még mindig elmarad az autópiaci tranzakciós illetékek nagyságrendjétől úgy Budapesten, mint vidéken.

Bizakodásra az adhat okot, hogy a transzferárak elszámolásában a NAV által rendszeresített és az érintettek számítógépére csekély illeték fejében hatóságilag telepített Arvisura-optimalizálási szoftver szinte magától elkészíti az adóbevallásokat és automatikusan vezeti a transzferár nyilvántartást.

Az Arvisura-szoftver 2013. július elsejétől a Magyar Közlönyben közzétett kormányrendelet értelmében a Nemzeti Dohányboltokban igényelhető az arra jogosult nagykorú KKV-k számára abban az esetben, ha eleget tettek a nemzeti minimumnak és nincs a fejükön csuklya a maga műanyag-árak iránti nemkívánatos tiltakozás jegyében.   

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése